Elérhetőségek

Tartály szigetelés:
Simon Balázshoz(rendelés felvétel, illetve szaktanácsadás)
+36-30/219-8495
e-mail: tartalyszigeteles@gmail.com

Reggel 7 órától délután 4 óráig a következő telefonszámon is elérhet minket:

+36-96/240-074

Címünk: 9371 Vitnyéd Fő u. 27

Megosztás

Padlás szigetelés

Padlásszigetelés fontossága:

Épületek utólagos hőszigetelésén a legtöbbször a homlokzat szigetelését értjük, pedig családi házak és kisebb társasházak esetében van egy másik lehetőség is a fűtési számla csökkentésére. Sok épület beépítetlenpadlásterén semmiféle hőszigetelés sincs (a salak és a sártapasztás nem hőszigetelés!), és így a födém valósággal kiszívja a meleget a lakásból. A födém jó hőszigetelése azonban mindig szükséges, hiszen leginkább felfele távozik a meleg a lakásból. Megfelelő hőszigeteléssel a padláson távozó energia 80%-át meg lehet takarítani a födémszerkezettől függően. Ez az épület teljes energiafogyasztásának a 20%-a is lehet.

Az épületszigetelés összetett dolog. Ha a falakat már szigeteltük, de a födémet még nem, akkor hőhidak alakulnak ki ott, ahol szigetelt és szigeteletlen szerkezetek találkoznak. Ezeken a hideg felületeken a levegő páratartalma lecsapódik, ami elősegíti a gombák megtelepedését. A körültekintő hőszigeteléssel viszont megelőzhető a penészedés.

Utólagos szigetelés


A födém hőszigetelése nemcsak télen, hanem nyáron is jó szolgálatot tesz. Kánikula idején a családi ház padlásterében akár 40–50 Celsius-fokra is felmelegedhet a levegő, a meleg az egész házban az elviselhetetlenségig fokozódik. A klimatizálás költségei pedig közismertek. Elkerülhető viszont a magas villanyszámla, ha a födémre megfelelő vastagságú hőszigeteléskerül.

A régi családi házak padlásainak hőszigetelésénél több dologra is tekintettel kell lenni. A födémre elhelyezett hőszigetelő (EPS 80-as illetve EPS 100-as erősségű) anyagok önmagukban nem alkalmasak arra, hogy azon járjanak vagy nehezebb tárgyakat tároljanak rajta. Azonban ennek elérése érdekében elég annyit tennünk hogy minimum 2cm vastag Lábazati (XPS) lapot ragasztunk a homlokzati (EPS 80) lapokra, mely hőszigetelés szempontjából és az ár szempontjából is kedvezőbb, mint a bútorlappal, Osb lappal illetve MDF lappal ellátott társaié. Ezután már csak lehálózzuk, és leragasztjuk a felületet, hogy a rágcsálók ellen is védve legyen.

Megtérülés

Bár a hőszigetelésnek komoly, pénzben nem mérhető előnyei is vannak, mégis mindig felmerül a kérdés: mikor térül ez meg?

Ajánlott vastagság: legalább 14cm.

Megtérülési idő: kb 4év


Képgaléria