Peakston Verputzmörtel vakoló habarcs 40 kg / 25 kg

Peakston Verputzmörtel vakoló habarcs 40 kg / 25 kg
2022.07.05.

Peakston Verputzmörtel vakoló habarcs 40 kg / 25 kg

Gyárilag előkevert, szárazmész-cement gépi vakolóhabarcs kül- és beltérben, géppel vagy kézzel történő felhasználásra.

Összetétel: Mészhidrát, mészkő, cement és adalékszerek

Alkalmazási terület: Egyrétegű vakolat, minden ásványi alapfelületre, durvára lehúzható vagy finoman eldörzsölhető. Javasolt vakolatvastagság beltérben 10-15, kültérben 15-20 mm.

Alapfelület előkészítése: Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívó képességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és lazarészektől mentes. Ne legyen víztaszító.

Felhasználás: Kézi feldolgozás: A zsák tartalmát a megadott vízmennyiséggel tiszta edényben, hideg, vezetékes vízzel, egy (max 600 fordulat/perc sebességű) keverőgéppel csomómentesre keverjük. 3 percig pihentetjük, majd újrakeverjük. A megkevert anyagot az alapfelületre felhordjuk és ellécezzük. Gépi feldolgozás: A gépi feldolgozást végezhetjük dugattyús vagy csigás berendezéssel (max. teljesítmény: 40 l habarcs/perc.) A felhordott vakolatot vakolóléccel elhúzzuk, és a száradási idő után simítható. Utókezelés: A bedolgozott habarcsot védeni kell a gyors száradástól és egyéb időjárási hatásoktól (fagytól, csapó esőtől, stb.) További vakolóréteg felhordása előtt a száradási idő centiméterenként minimum 7 nap. Az alapfelület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a bedolgozás és a kötés ideje alatt, a kötésben lévő vakolatot védeni kell az erős napsütéstől, huzattól, fagytól, magas környezeti hőmérséklettől (+30°C). Csak tiszta, pl. vezetékes vizet használjunk. A kész habarcs bedolgozhatósági ideje hőmérséklettől és páratartalomtól függően 1-2 óra

Vissza