Poli-Farbe mészfesték

Poli-Farbe mészfesték
2022.07.07.

Poli-Farbe mészfesték

A Poli-Farbe mészfesték beltéri beton- és vakolt felületek festésére alkalmazható festék. Még festetlen vagy korábban mésszel festett felületek festésére javasolt. Használata gazdaságos, környezetkímélő. Bevonata a fal természetes légzését nem gátolja, és a mész hagyományosan előnyös hatása is érvényesül. 2-3 rétegben alkalmazva kiváló fehérségű, tartós bevonatot ad. A termék további előnyös tulajdonságait (a jó fedőképességet, a kopásállóságot, a könnyű kezelhetőséget), amelyekkel megelőzi az oltott mész, illetve a hagyományos mészfestékek minőségét, a festék titán-dioxid- és diszperziótartalma biztosítja.

  • Felhordás: ecsettel, hengerrel
  • Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
  • Kiadósság: 8-10 m2/liter (1 rétegben)
  • Hígítás: vízzel, az első rétegben 30%-ban, a második és harmadik rétegben 25%-ban
  • Száradási idő 20 °C-on: 3-4 óra
  • Átfesthetőség 20 °C-on: 3-4 óra

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Beltéri beton- és vakolt felületek festésére alkalmas. Használata gazdaságos, környezetkímélő. Bevonata a fal természetes légzését nem gátolja, és a mész hagyományosan előnyös hatása is érvényesül. 2-3 rétegben alkalmazva kiváló fehérségű, tartós bevonatot ad.

FELHASZNÁLÁS
A festéket jól fel kell keverni, és a festés módjától függően 25-30% vízzel kell hígítani. A festendő felület tiszta, száraz, por- és szennyeződésmentes legyen.
Régi, meszelt felületekről a laza, repedt felületeket le kell kaparni. Új vakolású felületre 3 réteg, régi felületre 2 réteg felfestése szükséges. Az első rétegnél nagyobb, kb. 30%-os hígítás javasolt. A rétegek felhordása között megfelelő (kb. 3-4 óra) száradási időt biztosítsunk.
Munkaeszközök tisztítása: festés után közvetlenül vízzel elmoshatók.

ÖSSZETÉTEL
Mészhidrát, titándioxid, mészkőpor, műanyag diszperzió, additívok.
Veszélyes összetevők: Kalcium-hidroxid.

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY
Nem tűzveszélyes.

TÁROLÁS
5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!

MINŐSÉGÉT MEGŐRZI
Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónapig.

Vissza